Ogrevanje kletnega stanovanja + video

Ogrevanje kletnega stanovanja + video

12.09.2019

Ogrevanje v stanovanju ima velik vpliv na naše življenje. Ni nam vseeno ali nas pozimi zebe, poleti pa nam je prevroče, saj je od tega odvisno naše počutje, zdravje in nenazadnje se to pozna ob koncu meseca, ko moramo plačati položnice. Na primorskem, kjer se vse pogosteje temperature pozimi spustijo zelo nizko, se veliko stanovalcev v starejših blokih sprašuje kako se ogreti najbolj optimalno.

Sobna temperatura v kletnem stanovanju je lahko tako prednost in slabost hkrati. V poletnih mesecih, ko je zunaj zelo vroče je v kletnem stanovanju zagotovo hladneje. Klimatske naprave pravzaprav nisem potreboval. Kar pa ne drži za zimske mesece, saj so zime na primorskem tudi zelo dolge in mrzle nam je zaupal g. Primož M.

Tako je bilo poleg zamenjave vrat in oken smiselno obnoviti tudi sistem ogrevanja. Ključne želje kupca so bile:

  • čim manjši finančni vložek, 
  • čim manj gradbenih posegov zaradi problema višine tal, 
  • čim manjša poraba energije ter ekološki vidik.

Ker je stanovanje v kletnih prostorih in v tleh ni toplotne izolacije , so tla vedno mrzla. Tako so naši strokovnjaki na področju elektro ogrevalnih sistemov sanirali celo stanovanje z električnim talnim ogrevanjem izveden z alu refleksno folijo. Gre za suho montažno gretje brez kakršnih koli gradbenih posegov.

Alu izolacijska folija z grelnim kablom izredno učinkuje po principu odboja infrardečega sevanja. To pomeni, da folija v hladnejših dneh in pozimi učinkovito odbija toploto nazaj v prostor in tako zmanjšuje toplotne izgube v tla. Prav tako je bila s tem rešena težava glede višine finalne obloge, saj je celotno stanovanje ostalo v istem nivoju. Prenova je potekala brez gradbenega posega.

Kako je potekalo delo si lahko preberete tukaj (pdf dokument) ali pa si ogledate video spodaj:

 

POMEMBNO
Pri obnovi starejših stanovanj se za zamenjavo načina ogrevanja ljudje pogosto odločajo šele, ko trenutni sistem ogrevanja ni več energetsko varčen, izračun za novo ogrevanje pa pokaže, da se investicija hitro povrne.

Pomembno, je, da novi način ogrevanja daje prijeten občutek toplote, da ima dolgo življenjsko dobo, nizko porabo energije, varen, enostaven za uporabo ter ekološko ustrezen.

KONTAKT:

V kolikor želite dodatne informacije, reference ali želite neobvezujočo ponudbo, nas prosim pokličite na
 01 564 20 64 , 041 585 815

ali pa nas kontaktirajte preko spletnega obrazca. Spremljajte nas tudi na Facebook-u.

 

Dokumenti

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.