Kako deluje IR ogrevanje na človeško telo?

Kako deluje IR ogrevanje na človeško telo?

20.06.2019

IR ogrevanje je varno!

Najbolj enostaven primer infrardečega ogrevanja je sonce. To naravno sevanje greje človeštvo že od nekdaj. Ir ogrevanje je prijeten občutek toplote, ki nam jo skozi celo leto oddaja sonce. IR ogrevanje predstavlja naraven in zdrav način ogrevanja. Takšno sevanje je nevidno, vsekakor pa občutimo njegovo toploto, ki jo ljudje prejemamo vsak dan , ko sije sonce oziroma kadar smo mu izpostavljeni.

Seveda se ob tem pojavlja veliko vprašanj v zvezi z zdravjem, saj vsakodnevno krožijo informacije, da je sevanje zelo škodljivo in da sonce škoduje človeku.

Infrardečega sevanja nikakor ne gre za mešati z nevarnim UV sevanjem, ki ima za posledico potemnitev (zagorelost) kože, kadar smo nezaščiteni in izpostavljeni dlje časa. To vsekakor škoduje zdravju, še posebej pa naši koži.

Ir sevanje oziroma infrardeča energija pa je varna in blagodejna.

Ir paneli sevajo v zelo majhnih valovnih dolžinah od 3.000 nm-1mm. Takšno sevanje pa oddajajo vsa segreta telesa kot so na primer radiator ali vroča posoda na kuhalniku.

Uporaba infrardečega sevanja je zelo koristna za zdravje.

IR valovi grejejo neposredno, zato občutimo toploto že pri temperaturah, ki so za nekaj stopinj nižje kot pri ostalih načinih ogrevanja. Infrardeče sevanje je bolj zdravo od katerega koli drugega običajnega grelnika, saj je dokazano, da je uporaba infrardečega sevanja zelo koristna za zdravje.
Infrardeče sevanje nas greje in spodbuja biološko aktivna področja. Infrardeči žarki prodrejo v podkožno tkivo in ga ogrejejo previdno ter enakomerno. Globinska toplota deluje preventivno; povečuje se telesna energija, zmanjšuje stres, razstruplja telo, izboljša krvni obtok, očisti kožo, dviguje imunski sistem, pomaga pri prehladih, astmi, bronhitisu in drugih dihalnih težavah.
V medicinske namene ga uporabljajo že desetletja, za zdravljenje bolečin v mišicah in sklepih.
V porodnišnicah so inkubatorji pogosto opremljeni z IR sistemi ogrevanja. Na ta način novorojenčkom vzdržujejo zdravju prijazno toploto.

Več o IR paneli si lahko preberete tukaj.

Kako deluje IR panel?

Sprednja grelna stran panela oddaja v prostor infrardečo toploto v valovni dolžini od 4 do 14 um (mikronov). To obliko toplote sprejmemo vsakodnevno. Pomembna je za zdravje in dobro počutje človeka.

Grelni element (IR panel) oddaja infrardečo energijo. Energija se enakomerno razprši v vse smeri in zajame cel prostor. Pri tem ne ogreva zraka, temveč se toplota absorbira v stiku s predmetom. Infrardeče ogrevanje tako segreje na primer stene, tla, živa bitja itd.

Gre za neposreden način segrevanja, brez prenosnih medijev in s tem praktično skoraj brez izgub. Zaradi toplotnega valovanja, ki ga oddaja IR panel in ogrevanih predmetov v prostoru, se z razliko od drugih sistemov ogrevanja , temperatura v prostoru zdi za 2 - 3°C višja.

To je tudi razlog, da se človek ob ogrevanju z IR paneli počuti blagodejno, sproščeno in predvsem prijetno.

Investicija v IR panele

Vas zanima, kakšna je investicija v IR panele. Prverite tabelo IR investicija, ki vam bo pomagala pri približnem izračunu tukaj 

KONTAKT:

V kolikor želite dodatne informacije, reference ali želite neobvezujočo ponudbo, nas prosim pokličite na
 01 564 20 64 , 041 585 815

ali pa nas kontaktirajte preko spletnega obrazca. Spremljajte nas tudi na Facebook-u.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.