Ogrevanje vikenda - 4 najboljše rešitve

Ogrevanje vikenda - 4 najboljše rešitve

16.05.2019

Pomladni sončni žarki so nas že prijetno ogreli prejšnji mesec. Žal pa trenutne temperature ne kažejo tega, saj nam je vreme prineslo precejšnje ohladitve.

Veliko Slovencev se za svoj drugi dom odločijo kar na slovenski obali ali bližnji Hrvaški. Do vikend oddiha je pot do tja relativno blizu in tako je počitniško stanovanje lažje obiskati večkrat letno.

Spomladanska in poletna sezona je za to vrstne pobege ob koncu tedna še toliko bolj obiskana.

Zjutraj in zvečer so temperature  prostora v teh prehodnih obdobjih zagotovo kar nizke. Vsi imamo radi , da nam je prijetno toplo v času bivanja.

Katere 4 hitre rešitve ogrevanja vam ponujamo si preberite spodaj

 

1.    IR PANELI

IR grelni paneli so grelna telesa pri čemer se toplota enakomerno razprši v vse smeri in zajame cel prostor. Sprednja grelna stran panela oddaja v prostor infrardečo toploto.

Pri tem ne ogreva zraka, temveč se toplota absorbira v stiku s predmetom. IR grelna plošča tako segreje na primer stene, tla,pohištvo, živa bitja in tako na naraven način oddaja toploto v okolico.

Prostor ogrejejo hitro in enakomerno. IR panel deluje v kombinaciji z termostatom, ki poskrbi, da privarčujete pri električni energiji,saj ta izklopi ko doseže želeno temperaturo. Montaža je zelo hitra in enostavna ,ne potrebuje večjih gradbenih posegov.

Dobavljivi so v različnih dimenzijah in močeh. Za še bolj edinstven izgled prostora pa lahko izberete želeno fotografijo, ki vam jo natisnemo na IR panel.

Več: https://elpan.si/ir_paneli/kaj_je_ir_ogrevanje/ 


2.    ELEKTRIČNI IR RADIATOR

HALOS je električni radiator z IR tehnologijo Quicksun, ki zagotavlja enakomerno porazdelitev toplote v prostor.
Toplotni izkoristek je do 25% višji od konvekcijskih primerljivih izdelkov.
V prostor seva temperaturo kot IR grelec, istočasno pa jo preko vzgonske temperature rahlo oddaja konvekcijsko gretje.

Dodatna prednost je nastavljiv vgrajen termostat z dvostopenjskim stikalom 750Watt ali 1500 Watt grelne moči.
Za nastavitev sobne temperature pa je vgrajen regulator temperature od 0 do max. moči gretja.

Namestimo ga lahko na steno ali ga uporabimo kot prostostoječi radiator, saj je podstavek priložen v paketu. 

Pomembno: Primeren je za ogrevanje prostorov do 20 m².


3.    ELEKTRIČNI IR RADIATORJI PLANO IN DEKO

Radiator oddaja prijetno toploto zahvaljujoč veliki sevalni površini, ki oddaja infrardečo žarke z nizko temperaturo (72°C) in notranjega aluminijastega grelca z visoko grelno močjo, ki je zelo odziven, tako da lahko hitro doseže želeno temperaturo. Opremljen je z natančnim prostorskim termostatom z možnostjo krmiljenja delovanja s petimi različnimi nastavitvami. Montaža je hitra in enostavna , lahko ga vgradimo tudi v vlažne prostore kot npr. kopalnico, saj ima visoko zaščito IP24, klasa II.

Toplota dodana v prostor preko infrardečega grelca se v prostor širi horizontalno in ima podoben učinek kot sončni žarki. Na ta način v prostoru segrejemo stene in tla, ki jo zadržijo dlje časa kot zrak in jo oddajajo v prostor. Pri takem načinu ogrevanja udobje v prostoru dosežemo običajno pri nižjih temperaturah čemur lahko pripišemo največji del prihranka pri ogrevanju.

Medtem ko notranji aluminijasti grelec greje zrak, ki se ko se segreje razširi in dvigne v zrak in tako se ustvari naravna konvekcija, s pomočjo katere radiator zelo hitro ogreje prostor. Naravna konvekcija ne dviguje prahu in omogoča hiter odziv na nenadne spremembe temperature.


4.    GRELNA MREŽA

 Električno ogrevanje z grelno mrežo predstavlja rešitev za vse, ki si od nekdaj želite topla tla. Hkrati pa na obstoječem objektu ni možna nadgradnja višine tal za montažo drugega sistema ogrevanja. Prav tako je strošek renovacije prevelik. 

Sistem električnega ogrevanja z grelno mrežo je nepogrešljivo v kopalnici, zelo učinkovito pa lahko ogreje tudi vse druge bivalne prostore.

Električno talno ogrevanje je primerno kot edino ali dodatno ogrevanje.

Pri prenovi prostorov predstavlja odlično rešitev, ker omogoča vgradnjo grelne mreže direktno na keramiki, v estrih, pod estrih ali pa v keramično lepilo, kjer za vgradnjo potrebujemo le 5 mm višine.

Upravljanje grelnih mrež je enostavno z termostatom in tipalom, ki so lahko analogni, digitalni z Wi-fi ali Gsm vklopi. Wi-fi termostati so idealni za vikend objekte, saj si lahko željeno temperaturo nastavite kar doma . Tako ob prihodu na kratek oddih uživate v popolnem udobju.

Grelno mrežo priporočamo vsem , ki potrebujete dodatni komfort in dogrevanje v času prehodnih obdobij.

Grelne mreže so standardne dimenzije, lahko pa jih izdelamo tudi po vašem tlorisu.

KONTAKT:

V kolikor želite dodatne informacije, reference ali želite neobvezujočo ponudbo, nas prosim pokličite na
 01 564 20 64 , 041 585 815

ali pa nas kontaktirajte preko spletnega obrazca. Spremljajte nas tudi na Facebook-u.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.