Električno talno ogrevanje pri obnovi kopalnice

Električno talno ogrevanje pri obnovi kopalnice

16.04.2019

Kopalnica je zagotovo najintimnejši prostor vsakega doma. V njej večina od nas dan prične in prav tako tudi konča. Zato je pri prenovi kopalnice bistveno, da si jo naredite tako kakršno si želite.

Obnova kopalnice je kar precejšnji finančni zalogaj, zato je dobro da pri načrtovanju namenite precej pozornosti in časa . Ko je kopalnica enkrat izdelana, lahko vsaka sprememba prinese s seboj nevšečnosti, stres in veliko dodatnega dela in s tem povezanih stroškov.

Poleg lepih keramičnih ploščic ter ostale kopalniške opreme pa je tudi zelo pomembno, da je vaša nova kopalnica  topla.

Ni bolj prijetnega občutka , kot stopiti iz tuša ali kadi na topla tla.

Zato je dobro v načrt  prenove vključiti tudi ogrevanje tal z grelno mrežo, ki vam prinaša številne prednosti:

  • Prihranek pri bivalnem prostoru
  • Maksimalno udobje
  • Majhna poraba električne energije
  • Brez stroškov vzdrževanja
  • Enostavna vgradnja
  • Odlična rešitev pri prenovi

Pri vgradnji električnega talnega ogrevanja ni omejitve pri ureditvi bivalnih prostorov. Na ta način lahko postavite pohištvo kamor želite in niste vezani na postavitev drugih ogrevalnih teles. Poleg prihranka pri prostoru ni vidnih nobenih grelnih elementov, kar vam dodatno poveča površino kopalnice.

V kopalnici,kjer je položena keramika so tla hladna in neprijetna na dotik. Občutek je čudovit, ko stopite iz tuša na tople ploščice sredi zime.

Hladna tla v kopalnici so velikokrat izpostavljena vlagi in mokrim tlom. Z vgraditvijo grelne preproge zagotovimo hitro osušitev mokrih tal ter preprečimo nastajanje plesni v prostoru.

Električno talno ogrevanje z grelo mrežo je z vidika investicije gotovo med cenejšimi ogrevanji, saj ne potrebujemo kurilnice, dimnika,radiatorjev… Z radiatorji hkrati ogrevamo tudi del stene, zaradi katere se tako izgubi del energije. Pri električnem talnem ogrevanju se vsa energija pretvori v toploto in ostane v prostoru, zato je izkoristek maksimalen. Električno talno ogrevanje je akumulacijsko ogrevanje, kar pomeni, da se toplota shrani. Pri takšnem ogrevanju je potreben določen čas, da se tla segrejejo, nato pa držijo želeno temperaturo. Ko talno tipalo zazna, da je temperatura padla, se termostat zopet vklopi in dogreje na želeno temperaturo. Ravno zaradi tega poraba električne energije ni velika,saj aktivno ne deluje čez cel dan, ampak le 4-5 ur na dan.

Električno talno ogrevanje ne potrebuje nobenega vzdrževanja. Torej ni vsakoletnih stroškov vzdrževanja kotla, dimnika, cistern ali grelnih teles.

Če v vaši kopalnici tlakov ni možno menjati ter poglabljati, priporočamo da v projekt prenove vključite tudi talno ogrevanje z grelnim kablom oziroma grelnimi mrežami.

Polaganje je zelo enostavno, saj so v setu priložena navodila za montažo s skicami, priklop na električno napetost pa naj opravi pooblaščeni elektro monter.

Električno talno ogrevanje je primerno kot edino ali dodatno ogrevanje. Pri prenovi prostorov predstavlja odlično rešitev, ker omogoča vgradnjo grelne mreže direktno na keramiko, v estrih, pod estrih ali pa v keramično lepilo. Z grelno mrežo se v kopalnicah navadno prekrijejo samo pohodne površine.

Več informacij - električno talno ogrevanje

KONTAKT:

V kolikor želite dodatne informacije, reference ali želite neobvezujočo ponudbo, nas prosim pokličite na
 01 564 20 64 , 041 585 815

ali pa nas kontaktirajte preko spletnega obrazca. Spremljajte nas tudi na Facebook-u

 

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.