GRELNI TEPIH - najboljša rešitev za hladne dni

GRELNI TEPIH - najboljša rešitev za hladne dni

24.01.2019

Po končanem poletju se večina lastnikov avtodomov odloči, da svoje vozilo pripravijo na zimsko spanje. V zadnjih letih  pa opažamo trend, da  je vse več tudi zimskih uporabnikov avtodomov. Kam na pot in kako se nanjo pripraviti?

Predvsem se je dobro prilagajati vremenskim razmeram, saj lahko dolga vožnja po zasneženih cestah utrudi voznika.Za podaljšani konec tedna so najbolj obiskana Toskanska mesta in Dalmacija, kjer je ogromno možnosti za raziskovanje znamenitosti. Ljubitelji smučanja pa se najraje odpravijo na bližnja smučarska središča po Sloveniji ,sosednji Avstriji in Italiji.

Večina postajališč za avtodome je odprta skozi celo leto, vse več pa je kampov, ki obratujejo tudi pozimi.

Ko se odpravimo na smučanje z avtodomom, moramo biti pozorni, da je avtodom primerno opremljen  za zimo : izolacija avtodoma,prava obutev koles,snežne verige, antifriz, čisti žarometi, posoda za ogrevanje vode… Gretje pozimi je vsekakor najpomembnejši dejavnik bivalnega udobja,saj so noči zelo sveže in mrzle .

V podjetju Elpan izdelujemo ogrevane tepihe po meri počitniškega vozila, prikolice ali plovila. Služijo namenu, da so tla v počitniškem vozilu vedno topla, kar omogoča visoko udobje v času bivanja.

Kako deluje?

Grelni tepihi so izdelani iz tekstilne ali gumi osnove, pod katerim je vgrajen fleksibilni grelec. Preko šuko vtikača je priklopljen na 230V ali agregata. Vsi grelni tepihi imajo vgrajen varnostni termostat proti pregrevanju. Ta izklopi grelec pri 50⁰ C, ampak le v primeru da je odjem toplote onemogočen. Kot opcijo pa se lahko vgradi tudi termostat s talnim tipalom, s katerim lahko poljubno uravnavate željeno temperaturo tepiha.

Optimalna kombinacija - Grelni tepih + IR panel
Grelni tepih služi kot dodatno ogrevanje prostora,saj je nameščen le po pohodnem delu vozil. Da bo toplota v popolni meri zadoščalo ogrevanju vašega avtodoma v celoti, bojo za to poskrbeli IR paneli. Izdelani so v širinah: 26cm , 40cm ali 60cm. Dolžine IR panela so od 50 cm do 150 cm. IR panele se regulira preko termostata s tipalom ,kar  vam omogoča prijetno temperaturo, ki jo želite.

Kombinacija grelnega tepiha in IR panela v avtodomu ali počitniški prikolici vam nudi popolno udobje , ki ga potrebujeta za brezskrbne počitnice.


Več o grelnih tepihih : https://elpan.si/elektricno_ogrevanje/notranje_ogrevanje/grelni_tepihi_in_podtepihi/

Več o IR panelih: https://elpan.si/ir_paneli/kaj_je_ir_ogrevanje

KONTAKT:

V kolikor želite dodatne informacije, reference ali želite neobvezujočo ponudbo, nas prosim pokličite na
 01 564 20 64 , 041 635 176

ali pa nas kontaktirajte preko spletnega obrazca. Spremljajte nas tudi na Facebook-u

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.