IR paneli - Kaj je dobro vedeti pred nakupom IR panelov?

IR paneli - Kaj je  dobro vedeti pred nakupom IR panelov?

09.10.2018

IR paneli in klasično konvekcijsko ogrevanje delujejo na drugačen način.

Klasično ogrevanje deluje po principu konvekcije. To pomeni ,da grelni element ogreje predvsem zrak in manj predmete. Pri tem procesu pride do dvigovanja in kroženja zraka ter na ta način prenaša toploto po prostoru. Izsušen in zatohel zrak povzroča dvigovanje prahu ,neenakomerne porazdelitve toplote ter veliko toplotnih izgub v prostoru.

IR ogrevanje deluje na povsem naraven način in daje občutek globinske toplote, ki je enak sončnemu sevanju. IR paneli ne ogrevajo zraka na običajen konvekcijski ogrevalni sistem kot npr. električni radiator, ampak ogrevajo predvsem predmete, ki se nahajajo v njegovi bližini: stene, tla, pohištvo in ljudi ter tako na naraven in zdrav način oddajajo toploto v okolico. IR toplotno valovanje ne oddaja nobenih plinov v okolje, ampak enakomerno segreje prostor in zrak v njem, zato zrak ostane prijetnejši in bolj svež.

IR paneli imajo izredno visoko učinkovitost . Skoraj 90% elektrike se pretvori v dejansko toploto.

Ko zračite prostor nastane manj izgub, saj se večina toplote shrani v predmetih in manj v zraku, zaradi tega se tudi energija počasneje izgublja.

IR ogrevanje je varčno ogrevanje, saj ne potrebuje veliko časa za ogrevanje prostorov. Po vklopu IR panela oseba začuti prijetno in udobno toploto že po 5 minutah. V kombinaciji s programskim termostatom se poraba energije še dodatno zmanjša. IR panel preklopi v stanje pripravljenosti, ko doseže idealno sobno temperaturo. V primerjavi s konvencionalnimi načini ogrevanja občutimo nekoliko višjo temperaturo za približno +2/3 ºC. Tako lahko zmanjšate temperaturo v prostoru za -2/3 0C in posledično privarčujete pri stroških ogrevanja.

Ogrevanje doma je v tem času pogosta tema v vseh gospodinjstvih. Vendar pa izbira najbolj ugodnega IR PANELA ni edino o čemer je dobro premisliti,predno se odločite za nakup.

Kje izbrati IR panele / IR ogrevanje?
Prav tako je na trgu prisotnih veliko ponudnikov IR grelnih panelov.
Izbira naj se vsekakor začne z dobrim svetovanjem in pregledom vašega trenutnega stanja ogrevanja. Upoštevati je potrebno vaše potrebe po ogrevanju, želje, vaš finančni vložek in seveda nenazadnje tudi rezultat.
Svetujemo vam , da se obrnete na podjetja, ki se profesionalno ukvarjajo z ogrevanjem na elektriko , saj lahko z napačno izbiro ali nakupom preko spleta, kupite napačno moč IR panela, kar lahko povzroči tudi do 40%višjo porabo električne energije.

Elpan smo družinsko podjetje z več kot 35 letnimi in bogatimi izkušnjami 
na področju elektro ogrevalnih sistemov. Proizvajamo v Sloveniji in zastopamo določene produkte ter nudimo storitve povezane z grelnimi sistemi.

KONTAKT:

V kolikor želite dodatne informacije, reference ali želite neobvezujočo ponudbo, nas prosim pokličite na 01 564 20 64 , 041 635 176

ali pa nas kontaktirajte preko spletnega obrazca. Spremljajte nas tudi na Facebook-u

 

-> Preberite tudi - Električno ogrevanje doma - kako začeti?

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.